En mobiltelefon, der kan tåle vand (eller pakket ind i plastik så den kan), giver en stor sikkerhed hvis det bliver nødvendigt at tilkalde hjælp udefra. Langs de fleste hjemlige kyster (og de fleste Europæiske kyster) er der god dækning, endda som regel også langt ude på vandet. Der kan dog være ”huller” i dækningen mellem mindre øer, og enkelte andre steder.
Nogle enkelte har valgt at have en uhf radio som en del af “sikkerhedspakken” på ture. Den giver mulighed for at komme i kontakt med SOK (Søværnets Operative Kommando) og andre både i nærheden af dig – også hvor mobil telefonen ikke har forbindelse. Dette kan selvfølgelig være en ekstra sikkerhed, men forudsætter at den virker – sats hellere på noget der helt sikkert virker og ikke gør dig afhængig af at andre skal komme dig til undsætning. Har du først behov for at tilkalde hjælp udefra, har du enten i den grad “kludret i det” eller været meget uheldig med pludselig opståede sygdomme/skader ude på vandet.
Under alle omstædigheder skal man aldrig satse på at det er muligt at få fat i nogen, og at de kommer og hjælper hvis det bliver nødvendigt. Men både mobiltelefoner og radioer giver dig en ekstra mulighed.