Langt det mest behagelige, når du sidder i kajakken, er at have bare tæer. Her vil du have mest mulig føling og bedst bevægelighed. Desuden er der ikke noget, der ”stjæler” plads. Er det koldt, vil et par neoprensokker normalt være nok til at holde varmen (husk et stykke liggeunderlag i bunden til at lægge fødderne på). Et par neoprensko med mindst mulig sål kan også være glimrende, mens store støvler og tykke såler som regel giver problemer med pladsen.

Padler du i glasfiberkajakker (eller andre mere sårbare kajaktyper) vælges ofte at bruge nogle langskaftede og vandtætte støvler. På den måde kan du gå ud i vandet og sætte sig op i kajakken uden at få våde fødder. Dette er der ingen grund til, hvis man padler plastikkajak eller sætter i og tager op fra en bådbro.

Valg af sko kan have betydning for hvordan du sidder i kajakken samt for sikkerheden. Store støvler tager meget plads, og kan i nogle tilfælde besværliggøre en evt. exit af kajakken, hvis det skulle blive aktuelt. Her ses et par eksempler på nogle gode sko. Sandaler giver dog ofte problemer, da man kommer til at ”hænge” i hælstroppen. Mange sandaler lukkes med velcro, det fungerer ikke særlig godt sammen med vand og sand.  Sandalen på billedet er en model uden velcro. Skoen er lavet i en tæt pasform, så den fylder minimalt i kajakken og sidder godt fast. Den er i et tætvævet net, som tillader vand at løbe ud. Neoprenskoen er nærmest en neoprensok med kraftig sål og forstærkninger på udsatte steder. Det gør den lun og behagelig.