Skrevet af: Jakob Hertz

Padling i skærgården (uanset hvilken) er en helt anden oplevelse end de danske kyster, og har du ikke været i skærgården, kan det varmt anbefales.Kommer du fra Sjælland, Fyn eller det sydlige Jylland ligger den nærmeste skærgård ud for Blekinges kyst. Det tager ikke mere end godt to timer at køre derover fra København, så det er faktisk tættere på end mange af vores hjemlige områder.
Blekinges skærgård udmærker sig særligt ved at være forholdsvis smal. Det betyder, at man hurtigt kan komme ud til de yderste øer og klippeskær, hvis vejret er godt. Alligevel skærmer øerne nok mod bølgerne til, at den indre del af skærgården ligger godt beskyttet selv i forholdsvist hårdt vejr. Kun ved vind fra stik syd kommer bølgerne helt ind til kysten.
Mod vest begynder skærgården ved Pukavik bugten og stækker sig mod øst helt over til Karlskrona ca. 70 km længere østpå. Det giver rigeligt padlevand til en ugestur, men det er også let at lave kortere ture. Langs kysten er der fine tog og busforbindelser, hvis der skal hentes bil efter endt tur.
Et rigtigt fint udgangspunkt til weekendture kan være Matvik havn. Her er skærgården forholdsvis dyb, med 6-7 km ud til de yderste øer ved Tjernö med et væld af øer på turen ud. I samme område ligger også øen Tjärö hvor der ligger et hyggeligt vandrehjem og en café hvor det klart kan anbefales at tage et stop forbi.I fuglenes yngelsæson skal man være opmærksom på at mange af øerne (særligt de mindre) er lukket for færdsel. Dette fremgår dels af kort dels af skilte ude på øerne. Dette skal naturligvis respekteres – Så nyd det rige fugleliv fra kajakken i god afstand til deres ynglepladser.Skærgården byder på godt beskyttet farvand mellem de mange øer og
Hygge i lejren en flot sommeraften ude i Blekinge skærgård.
Kajakkerne lagt op på klipperne til frokostpause. i Skærgården er det ofte nødvendigt at gå i land på klipper, og der ligger mange klipper lige i eller unde roverfladen og “gemmer sig”, så en plast kajak er en stor fordel frem for fiber.