Grundlæggende for alle typer af støttetag er ikke så meget, hvad man gør med pagajen, men langt mere hvad man gør med kroppen. Et godt støttetag bruger kun pagajen til at starte bevægelsen. Det skal være kroppen, der udfører bevægelsen. Eller sagt på en anden måde kajakken skal ikke hives op på ret køl med pagajen, men vippes op med hele kroppen. En bevægelse, der starter helt nede ved fødderne, og slutter ved hovedet.

Denne bevægelse kaldes også for ”C” til ”C” bevægelsen. Her skal man forestille sig en rygsøjle, der er formet som et ”C” for at holde balancen, når kajakken er meget tiltet. Når så båden skal rettes op igen, Skiftes fra det ene ”C” til et ”C” den anden vej. For at starte denne bevægelse bruges pagajen. En meget almindelig fejl i begyndelsen er at dreje hovedet, så man kigger ned i vandet i stedet for at flytte hovedet til siden.

C til C bevægelsen er nøglen til et godt og sikkert rul.
C til C bevægelsen er nøglen til et godt og sikkert rul.
C til C bevægelsen vises her ved et lowbrace.
Her ses en veludført C til C bevægelse, hvor kajakken er vendt næsten helt op på ret køl igen, og hovedet forsat holdes i eller meget tæt på vandoverfladen.
C til C bevægelsen bruges også mere statisk, som fx her ved manøvrering, hvor kajakken holdes på kanten/tiltet men stadig i Balance, så pagajen kan bruges til manøvren.



C til C bevægelsen trænes lettest ved at holde i stævnen af en anden kajak, og vippe sin egen kajak så langt rundt at den får bunden i vejret.

Derefter vippes kajakken op på ret køl igen, ved at bruge hoften og resten af kroppen til vende den. Der må ikke trykkes med hænderne på den kajak der støttes til.

Her ses hvordan det IKKE skal se ud. hovedet løftes ud af vandet først hvilket resultere i at der trykkes ganske meget på hjælperens kajak.

Herunder mangler C til C bevægelsen helt, og selv om det kan se ud som om personen kommer op, er det desværre meget langt fra. Hovedet trækkes ved hjælp af pagajen op af vandet, hvilket betyder at kajakken ikke kommer med rundt og at pagajen dykker meget dybt i vandet.

Herunder ses afslutningen af et veludført rul, hvor kajakken er på vej rundt mens hovedet forsat er helt under vand. Det betyder at der trykkes meget lidt på “støttebladet” og rullet derfor også vil virke når der ikke er så meget støtte fra vandet som fx ved rul i brænding, strøm eller på anden måde turbulent vand.