HavkajakBogen.dk  er skrevet og administreres af kajakinstruktøren Jakob Hertz.
Jakob Hertz er indehaver og daglig leder af kursusvirksomheden OutdoorPlay.dk og MountainbikeRejser.dk
FarOut er Danmarks største udbyder af bl.a. havkajakkurser og laver bl.a. kurser og ture for private, klubber/foreninger og virksomheder på alle niveauer. Ud over dette afholder OutdoorPlay.dk også ture inden for whitewaterkajak, surfkajak, klatring, mountainbike og skiløb.

Jakob Hertz, født 1967


 


 
Oprindeligt uddannet bygningssnedker, men har siden midten af firserne arbejdet professionelt med friluftsliv, friluftsudstyr og undervisning. Har arbejdet som instruktør og guide inden for havkajak, whitewaterkajak, klatring, mountainbike, telemarkskiløb og friluftsliv siden midten af firserne og haft dette som sin fuldtidsbeskæftigelse siden 1995.
Jakob er forfatter til instruktionsbogen “Havkajak” samt medforfatter af “Klatrehåndbogen”. Er bl.a. Havkajakvejleder i Havkajaksamrådet, BCU whitewater instruktør, Autoriseret klippeklatreinstruktør, Breinstruktør under Den Norske Turistforening, SWIFT water rescue m.m.Jakob fik i 1986 fik sin første kajak, et ”håndværkertilbud” i form af en finérkajak med stofdæk. Denne blev renoveret, og blev en udmærket tur/havkajak. Senere er denne dog skiftet talrige gange med diverse hav- og whitewaterkajakker. Gennem årene er det blevet til rigtig mange havkajakture i Danmark, Norge, Sverige, Spanien, Storbritannien, Frankrig, Italien, USA og Canada.Største fritidsinteresser er ud over havkajak også skiløb, klatring, mountainbike og whitewaterkajak. Særligt skiløb har Jakob brugt rigtig meget tid på. og var bl.a. den første, der stod på telemarkski ned fra toppen af Mont Blanc tilbage i 1988.Jakob Hertz er desuden flittig skribent og fotograf for forskellige outdoor relaterede medier samt aviser, magasiner m.m.