Havkajak er skrevet og administreres af kajakinstruktøren Jakob Hertz.
Jakob Hertz er indehaver og daglig leder af kursusvirksomhederne OutdoorPlay.dk og MountainbikeRejser.dk
Der udbyder kurser, rejser og ture inden for havkajak, klatring (klipper, bjerge og klatrevægge), whitewater kajak, mountainbike, skitouring, telemarkski og trailløb.
Alt henvendt til såvel private, klubber/foreninger som virksomheder og på alle niveauer, fra begyndere til meget øvede.

Jakob Hertz, født 1967
Oprindeligt uddannet bygningssnedker, men har siden midten af firserne arbejdet professionelt med friluftsliv, friluftsudstyr og undervisning. Har arbejdet som instruktør og guide inden for havkajak, whitewater kajak, klatring, mountainbike, telemarkskiløb og friluftsliv siden midten af firserne og haft dette som sin fuldtidsbeskæftigelse siden 1995.
Jakob er forfatter til instruktionsbogen “Havkajak” samt medforfatter af “Klatrehåndbogen”.
Er bl.a. Havkajakvejleder i Havkajaksamrådet (i dag DGI’s retningslinjer), BCU whitewater instruktør, Autoriseret klippeklatreinstruktør, Breinstruktør under Den Norske Turistforening, SWIFT water rescue m.m.
Jakob fik i 1986 fik sin første kajak, et ”håndværkertilbud” i form af en finérkajak med stofdæk. Denne blev renoveret, og blev en udmærket tur/havkajak med pakrum, reglingsliner og turkajakror – så lidt et miks. Senere er denne dog skiftet talrige gange med diverse hav- og whitewaterkajakker. Gennem årene er det blevet til rigtig mange havkajakture i Danmark, Norge, Sverige, Spanien, Storbritannien, Frankrig, Italien, USA og Canada.
Største fritidsinteresser er ud over havkajak også skiløb, klatring, mountainbike og whitewaterkajak. Særligt skiløb og klatring har Jakob brugt rigtig meget tid på. og var bl.a. den første, der stod på telemarkski ned fra toppen af Mont Blanc tilbage i 1988.
Men det er da også blevet til op mod 2000 dage i whitewater kajak og noget mere på mountainbike gennem årene.
Jakob Hertz er desuden flittig skribent og fotograf for forskellige outdoor relaterede medier samt aviser, magasiner m.m