Hænderne er udsatte, de vil næsten uundgåeligt blive våde af vandsprøjt og bølger. Derfor vil det ofte være nødvendigt at kunne beskytte hænderne mod kulden. Dette kan gøres med handsker, luffer eller såkaldte poggies. Det er vigtigt, at du stadig kan have en god føling med din pagaj, så du ikke mister grebet og/eller kommer til at holde mere fast end nødvendigt (og dermed øger risikoen for skader). Handsker bør derfor være formskåret i den facon, du har hænderne i, når du holder om skaftet.

Luffer vil ofte være med hul i håndfladen for at bevare den direkte kontakt med pagajen, hvilket giver rigtig god føling, men det kan være lidt besværligt at lave andre ting, som at tage spraydækket af og på eller lave en entring med luffer – og tager du dem af, bliver det hurtigt koldt.
Poggies er nærmest nogle store luffer, der sættes fast på pagajen, og som man putter hænderne ind i.

Dette giver en optimal kontakt med pagajen, da der ikke er noget stof mellem hænderne og pagajen. De kan være lidt besværlige at få hænderne ind i, og skal du bruge fingrene, er det med bare hænder!

 
Poggies sættes fast på pagajen, således at man holder direkte på skaftet og dermed har optimal føling med pagajen. Poggies giver god beskyttelse mod vind og vejr, så længe man holder på pagajen, men ikke når/hvis man kommer ud og svømme eller skal hjælpe andre op i deres kajak. Der kan et par neoprenhandsker være en bedre løsning. Sørg for at handsker ikke bliver for små, de må ikke stramme, da det let giver kolde fingre.