Alle vil komme ud at svømme.  Når man er røget i vandet, vil det være ganske afgørende at kunne komme op i kajakken igen.
Alle entringer kræver øvelse for at virke effektivt og sikkert. I enkelte tilfælde vil det være muligt at komme op ved egen hjælp. Det kræver god balance og en del træning eller en paddlefloat. Begge disse løsninger fungerer dog kun i forholdsvis roligt vand. Men da det er yderst sjældent man kæntre på roligt vand, vil det i praksis sjældent være en brugbar løsning. Derfor må man i langt de fleste tilfælde, ty til dem man er på tur med, hvis man skulle komme ud og svømme. Læs om hvad svømmerens rolle er.
Der findes to grundtyper af entringsteknikker, hvor man får hjælp af en eller to andre padlere. Begge er meget effektive og kan få en svømmer hurtigt op i kajakken igen. I langt de fleste tilfælde er det ikke selve redningen, men i langt højere grad det at opdage at der er en svømmer i gruppen, samt det at komme hen til denne, der tager tid. (Dette står der mere om under emnet ”Sikkerhed på tur” længere fremme).Når man kæntre, gælder det om at få så lidt vand ind i kajakkens cockpit som muligt. Da den så vil være meget lettere at tømme helt og i det hele taget flytte rundt på. Derfor skal du beholde spraydækket på, til kajakken er helt rundt og har bunden i vejret, inden du går ud. Så længe kajakken ligger med bunden i vejret, vil luften i kajakken bevirke, at der ikke kommer vand ind af nogen særlig betydning. Først når den skal vendes på ret køl igen, kan der komme vand ind.Brændingen er det teknisk mest krævende sted at padle, derfor vil det også være her, der oftest kommer nogen ud og svømme. Men at lave en entring midt i en brænding er ikke kun meget vanskeligt. Der er også en betydelig risiko for at få fingre eller andet i klemme under rælingsliner eller andre liner på dækket eller komme til skade på anden måde. Derfor skal man ikke forsøge at lave entringer af nogen art i brændingen. I mange tilfælde vil det være lettest at trække svømmer og kajak længere ud, så man kommer godt fri af de stejleste bølger – sørg for at komme langt nok ud, så I ikke driver ind i brændingen, mens I laver entringen. En anden mulighed er at svømme ind til land med kajakken. Vælger du at svømme, så prøv at lægge dig op på kajakken, så du kan bruge kajakken som et surfboard og evt. hold fat i cockpittet, hvis det skulle blive nødvendigt. Pas på rælingsliner og andre snore, som du kan risikere at hænge fast i.Herunder ses en god metode til at komme op i kajakken igen med hjælp fra en anden kajak.
Er der ikke oppakning i kajakken, vil den ofte kunne vendes på en måde, så der kun kommer meget lidt vand ind, og man behøver derfor ikke at tømme den (X eller H-redning), men kan umiddelbart kravle op i kajakken med støtte fra en hjælper. Det giver mest støtte, hvis hjælperen lægger sin vægt godt ind over kajakken og holder fast i cockpitkanten eller omkring selve kajakken. Når svømmeren skal op i kajakken, kan det gøres ved at ”hoppe” eller ”kravle” som i denne billedeserie. Denne metode kræver, at hjælperen kan holde godt fast, og er hurtig og effektiv. Svømmeren starter med at løfte et ben op i cockpittet, og ”ruller” op på kajakken, så man ligger på maven bag cockpittet. Herefter skubber man sig baglæns ned i cockpittet og vender sig, så man til sidst sidder nede i sædet igen. Under hele manøvren med at komme op i kajakken er det vigtigt at holde sit tyngdepunkt så lavt som muligt.